Рұқсатнамалар туралы ақпарат

Виза алуға қажетті құжаттардың тізімі

  1. Қолданыстағы шетелдік паспорт (паспорттың әрекет ету мерзімі алынатын визаның әрекет ету мерзімінен кем дегенде үш айдан кейін аяқталуы тиіс). Паспортта қол қойылуы тиіс, және кем дегенде екі бос беті болуы тиіс.
  2. Жеке куәліктің (ішкі паспорт) барлық беттерінің көшірмелері (көшірмелердің сапасы жақсы болуы тиіс, анық емес, факспен алынған көшірмелер қабылданбайды)
  3. 2 фотосурет (түрлі-түсті, күңгірт (жылтыр емес), ақ фонда, жақын арада түсірілген, бұрышсыз, өлшемі 3,5×4,5 cm, сонымен қатар паспортта жазылған 0 жастан бастап барлық балаларға). Ата-аналарының паспортында жазылған балалардың фотосуреті міндетті түрді паспортта болуы тиіс. 14 жастан асқан балалардың өз паспорттары болуы тиіс. Өтініш берушінің суреті өзінің қазіргі түр-сипатына сәйкес болуы керек. Қара көзілдірік, бас киім және т.б. киіп түскен, түрлі-түсті фондағы, артқы жағында бөгде заттар, адамдар, пейзаж көрінетін суреттер ЖАРАМАЙДЫ. 
  4. Виза алу жөніндегі толтырылған анкета
  5. Авиабилеттердің түпнұсқасы және көшірмесі. Виза рәсімдеу бойынша консулдыққа құжат тапсыру кезінде МІНДЕТТІ ТҮРДЕ авиабилеттердің түпнұсқасын сұрайды. 
  6. Жұмыс орнынан алынған анықтама (ұйымның фирмалық бланкінде: телефон, мекен-жайды көрсете отырып), анықтамада сіздің лауазымыңыз, жалақыңыз және лауазымға алынған күн, компанияның мекен-жайы мен телефоны көрсетілуі тиіс. 
  7. Валюта сатып алу жөнінде анықтама (күніне кем дегенде 100 доллардан) немесе сіздің төлем қабілеттілігіңізді көрсететін кез келген құжат (трэвел чектері, банктік есепшотыңыздың жағдайы жайлы үзінді көшірме немесе 2 НДФЛ (налоговая декларация физического лица) формасы бойынша жұмыс орнынан алынған анықтама. 
  8. Жұмыс істемейтіндер үшін (студенттер, және т.б.) саяхатты қаржыландыру жөніндегі хат және жұмыс істейтін бір туысының жұмыс орнынан алынған анықтама, сонымен қатар туыстығын растайтын құжат көрсету керек.
  9. Балалар үшін (жасы 18-ге толмағандар үшін) туу туралы куәлігінің түпнұсқасын (нотаруис куәландырған көшірмесін), мектептен алынған анықтама. Егер 18 жасқа толмаған бала ата-анасының біреуімен жол жүріп бара жатса, онда басқа ата-анасы (ата-аналары) баласының шетелге баруы жөніндегі рұқсатын нотариуспен куәландырып беруі қажет. 
  10. Ескерту: бара жатқан мемлекетіңізге байланысты құжаттар пакеті өзгеруі мүмкін.

 

Визасыз режім мемлекеттерінің тізімі

Мемлекет

Паспорттың түрі

Визасыз болу мерзімі

Күшіне енді

 Дип.

 Қызм.

 Ұлттық 

Әзірбайжан Республикасы*

визасыз

визасыз

визасыз

 90 күнге дейін

*Әзірбайжан-ның азамат-тарына визасыз мерзімі
30 күнге дейін

 

23.04.2010 ж.

Грузия Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін

 

21.06.2007 ж.

Қырғыз Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін

07.06.2002 ж.

Қытай Халық Республикасының Гонконг арнайы әкімшілік ауданы

визасыз

визасыз

визасыз

14 күнге дейін

26.07.2012 ж. 

Малайзия *

визасыз

визасыз

визасыз

1 айға дейін

 

* Малайзия азаматтарына
ҚР визасын рәсімдеу керек

Моңғолия

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін

02.01.1995 ж.

Армения Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін

28.04.2008 ж.

Беларусь Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

 90 күнге дейін

 

07.06.2002 ж.

Молдова Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін

05.01.2007 ж.

Ресей Федерациясы

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін
(30 күн тіркеусіз)

Вступило в
силу 07.06.2002 г.

Республика Узбекистан*

визасыз

визасыз

визасыз

до 90 дней

* для граждан Узбекистана срок безвизового пребывания составляет 30 дней

07.06.2002 ж.

Тәжікстан Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін


*Тәжікстан-ның азамат-тарына визасыз мерзімі
30 күнге дейін

07.06.2002 ж.

Өзбекстан Республикасы *

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін

*Өзбекстан-ның азамат-тарына визасыз мерзімі
30 күнге дейін

 26.06.2003 ж.

Сербия Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

30 күнге дейін

01.08.2010 ж.

Туркменистан

визасыз

визасыз

виза 

визасыз*

30 күнге дейін

5 күнге дейін

20.02.2002 ж.

* Атырау мен Маңғыстау облыстарының тұрғындары 5 күнге дейін визасыз Балқан уәләятында бола алады

Түркия Республикасы

визасыз

визасыз

визасыз

30 күнге дейін

 

02.04.1992 ж.

Украина

визасыз

визасыз

визасыз

90 күнге дейін
(90 күн тіркеусіз)

27.02.2002 ж. 

 


Закрыть
Хабарлама жіберілді
Сіздің хабарламаңыз ойдағыдай жіберілді